Magyar Fotográfusok Háza a mai Manó Házban
Események

A Magyar Fotográfusok Háza tisztelettel meghívja Önt és barátait

Normantas Paulius
FEHÉR · BALTAS

című könyvének bemutatójára

A könyvet bemutatja KORNISS PÉTER, Prof. BOJTÁR ENDRE , KEMÉNY ZOLTÁN a művész jelenlétében
2006. február 8-án, szerdán, 17 órakor,
a Mai Manó Ház Napfényműtermébe

 

 

 

Garuda, Visna fia, a madár-ember gyakran hív meg egy sétára, egy kis semmittevésre a felhők fölött.

Ilyenkor a magasba emelkedünk és onnan látjuk a földet, a hegyeket, a fákat, a vizet, az embereket, ahogy tüzet raknak, imádkoznak a szentélyekben: Isten házaiban. És körös-körül a levegőt a kicsiny felhőkkel.

Tizenöt év alatt így jártuk be Tibetet, Indiát, Nepált a világ ott található legmagasabb hegycsúcsaival: az Everesttel, a Kancsendzsungával (K-3) együtt, láttuk Thaiföldet, Japán északi területeit, Kunasir és Iturup szigeteket – az új nemzedék földjét, egész Indokínát: Laoszt, Sri Lankát, Burmát, a Bhutáni és a Mustang Királyságot.

Garuda és én, Lai Vejus (ami annyit jelent: Szabad Szél), repülés közben rendkívül boldogok vagyunk. De mivel emlékszünk a Főnix keserves tapasztalatára, nem emelkedünk Isten szeméig, a Napig. Ha a mi szemünkkel látják meg a négy őserőt és a fát, megértik, hogy a Boldog, Szabad, Imádkozó Ember maga Isten.

Miután kigyönyörködtük magunkat a négy őselemben: a Földben, a Vízben, a Tűzben, a Levegőben és a Fában, úgy térünk vissza a földre, hogy sok mindent megtanultunk és megértettünk. Garuda feladata az, hogy kitartóan őrizze a buddhizmust és elvigye az embereknek, az enyém pedig, hogy fényképezzek és verseket írjak.

Ez a könyv felfüggeszthető, 77 fényképes oldal van benne és 108 + 1 haiku, illetve vers: annyi, ahány gyöngyszemből a tibetiek rózsafűzérje áll. A hegyeket, szentélyeket és vízeséseket ábrázoló képek közül némelyik különleges energiával rendelkezik.

Lai Vejus Normantas

fotó: Kassay Róbert

 

 

 

 

 

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
Telefon: 473-2666
Fax: 473-2662
E-mail: maimano@maimano.hu

Főoldal :: © 2002 Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház :: Impresszum