Magyar Fotográfusok Háza a Mai Manó Házban
Események

2006. szeptember

VIII. Képíró-képolvasó hétvége
a Mai Manó Házban
Alkoss te is!
Múzeumkommunikációs foglalkozások gyerekeknek Szabics Ágnessel

2006-ban folytatódott a Mai Manó Házban az a múzeumkommunikációs program, amely segít megismertetni a gyermekeket a kortárs fotóművészettel. A beszélgetések mellett különféle vizuális technikákat, módszereket sajátíthatnak el az iskolai csoportok, valamint a művek között, a kiállítótérben saját alkotásokat is létrehozhatnak. Így közelebb kerülnek a kiállított művekhez, a művészek elképzeléseihez, alkotói módszereikhez. Nyitottabbá, fogékonyabbá válnak a kortárs művészetekre.

Ez év szeptemberében egy hatodik osztályos csoport látogatott el a Mai Manó Ház aktuális kiállítására. A kiállított fekete-fehér fotókhoz a művész által írt naplórészleteket párosították a rendezők. Ezekből a szövegekből választott ki mindenki egyet-egyet, tetszése szerint. A naplórészletekben leírt eseményeket képzelték el és festették meg a tanulók, a képeken látható emberek, tárgyak, járművek alapján, így korhű ruhákban és környezetben festhették meg a színesen leírt történeteket. A feladat kidolgozásánál elsősorban a leírt szituációk hangulatának élményszerű visszaadása volt a cél.

A vezető tanár kérésére a Mai Manó Ház egész épületét, valamint a könyvtárat is megtekintette az osztály.

Az eddigi tapasztalatok szerint az ilyen jellegű indirekt, játékos tanulás, a befogadói attitüd elsajátítása hatékonyabb és maradandóbb az általános és gimnáziumi tanulók számára, mint a hagyományos tárlatvezetés, műelemzés.
A VIII. Képíró-képolvasó hétvége képekben

Helyszín:
1065 Budapest, Nagymező u. 20.,
Mai Manó Ház, Napfényműterem


A program támogatói:

A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap Fotóművészeti Kollégiuma

NKA

 

 

 

 

 

 

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
Telefon: 473-2666
Fax: 473-2662
E-mail: maimano@maimano.hu

Főoldal :: © 2002 Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház :: Impresszum