Magyar Fotográfusok Háza a Mai Manó Házban
Események

2007. március 24-25. 11-17h

XI. Képíró-képolvasó hétvége a Mai Manó Házban
Vékás Magdolna, Balogh Rudolf díjas fotóművész vezetésével

 

A Magyar Fotográfusok Háza XI. képíró-képolvasó hétvégéjén a látogatók betekintést nyerhetnek az ezüst alapú fotográfia történetébe és a régi fotókészítési eljárásokba.
A hétvége első napján a résztvevők - sok régi fénykép nézegetése közben - megismerkedhetnek a fotótechnika történetével, és a gyakorlatban is kipróbálhatják az argentotípia és cianotípia készítését. Egyben arra is lehetőségük nyílik, hogy a program második napján elsajátítsák az albumin készítésének tudományát is.
A programot vezeti: Vékás Magdolna.

Vékás Magdolna az oktatást 1990-ben az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban kezdte, alkotókör vezetőként. Munkahelyén kívül számos fotós iskolában, tanfolyamon (Szellemkép Szabadiskola, ASA Stúdió, Digivision Műhely stb.) tanít fényképezést. Szakmája gyakorlása és oktatása mellett, mint kiállító fotóművész is tevékenykedik. 1978 és ’83 között tagja volt a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának, 1985-ben nyert felvételt a Magyar Fotóművészek Szövetségébe, 1987-től a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének is tagja.

Képei számos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek hazánkban és külföldön. Művészi munkáját 2000-ben a fotóművészek által elnyerhető legnagyobb állami szakmai kitüntetéssel, Balogh Rudolf Díjjal ismerték el.
Részvételi díj:
A részvételi díj 2500.- Ft/fő

Jelentkezés:
Csak személyesen - nyitva tartási időben - a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtárban (1065, Budapest, Nagymező utca 20.)
A részvevők száma max. 10 fő.
A részvétel a jelentkezési sorrend alapján áll össze.

Jelentkezési határidő: 2007. március 22.
További információ: laszlo.baki@maimano.hu
Helyszín:
1065 Budapest, Nagymező u. 20.,
Mai Manó Ház, Napfényműterem


A program támogatója a
Terézvárosi Művelődési Közalapítvány

 

 

 

 

 

 

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
Telefon: 473-2666
Fax: 473-2662
E-mail: maimano@maimano.hu

Főoldal :: © 2002 Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház :: Impresszum