Magyar Fotográfusok Háza a Mai Manó Házban
Események

2007. június 30. - július 01. - 11.00-17.00

XIII. Képíró-képolvasó hétvége a Mai Manó Házban

Illés Barna: Mozgásábrázolás a fotográfiában

A Magyar Fotográfusok Háza képíró-képolvasó hétvégéjén ezúttal a látogatók a mozgásábrázolás történetével ismerkedhetnek meg. Egyben arra is lehetőségük nyílik, hogy az elméleti előadás után, a gyakorlati foglalkozáson sajátítsák el a tanultakat.
A workshop alkalmával körüljárjuk a fotográfia történetében szerepet játszó, a mozgás, elmozdulás, idő problémakörét felvető irányokat a kronofotográfiától a konceptuális fotóhasználatig. Az elméleti áttekintés alapján gyakorlati megoldásokat keresünk a mozgás megjelenítésére. A digitális és az analóg felvételtechnika, illetve az analóg labortechnika lehetőségeit segítségül hívva kreatív sőt kísérleti utakon próbáljuk a mozgás, elmozdulás, változás, átváltozás és az idő fogalomkörét analizálni és állóképen bemutatni.

Képíró-képolvasó program részletezése:

A programot szombat és vasárnap két külön csoportnak rendezzük meg, azonos tematikával, mely minden esetben elméleti (2 óra) és gyakorlati (4 óra) foglalkozásból áll. A szükséges eszközöket, anyagokat a Mai Manó Ház biztosítja.

A programot Illés Barna fotográfus vezeti, aki 1996-ban végezte el a Szellemkép Szabadiskola Fotó szakát és 2005-ben szerzett diplomát a Magyar Iparművészeti Egyetem vizuális kommunikáció tanári szakirányán. 1996 óta kizárólag fotográfiával illetve annak különböző területeivel foglalkozik. Korábban rajzot és művészettörténetet tanított, így szinte egyenes út vezetett a fotótanításhoz. Immáron hat éve segít kezdő fiataloknak egy olyan fotográfiai szemlélet kialakításában, mely az alkotói munkásságuk alapja lehet. Számára ma már a tanítás egyet jelent az alkotói munkával. Ugyanolyan jelentőséget tulajdonít élete ezen részének, mint az autonóm művészi tevékenységnek.
Részvételi díj:
A részvételi díj 1400.- Ft/fő/nap

Jelentkezés:
Jelentkezés: Csak személyesen - nyitva tartási időben - a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtárban (1065, Budapest, Nagymező utca 20., III. emelet).
A részvevők száma max. 10 fő/nap.
A részvétel a jelentkezési sorrend alapján áll össze.

Jelentkezési határidő: 2007. június 25.
További információ: laszlo.baki@maimano.hu
vagy +36 1 473-2660
Helyszín:
1065 Budapest, Nagymező u. 20.,
Mai Manó Ház, Napfényműterem


A program támogatója a
Terézvárosi Művelődési Közalapítvány

 

 

 

 

 

 

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
Telefon: 473-2666
Fax: 473-2662
E-mail: maimano@maimano.hu

Főoldal :: © 2002 Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház :: Impresszum