Magyar Fotográfusok Háza a Mai Manó Házban
Események

FOTÓPÉNTEK
RENDEZVÉNYSOROZAT A MAI MANÓ HÁZBAN

A Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház idén FotóPéntek címmel egy új programot indított. Minden hónap első pénteki napján délután 2 órától este 11-ig szakmai programokkal várjuk a fotográfusokat  és a fotográfia iránt érdeklődőket. Minden FotóPénteken két-két meghívott szakember részvételével portfólió konzultációt szervezünk előzetes regisztráció alapján. Az aktuális kiállításokhoz kapcsolódóan tárlatvezetéseket, beszélgetéseket tartunk, és folytatjuk a múlt évben megkezdett kerekasztal beszélgetéseket is. A FotóPénteket mindig kötetlen beszélgetéssel, bulival  zárjuk, ahol a zsíros kenyeret és a jó minőségű termelői bort a Mai Manó Ház munkatársai biztosítják.

FotóPéntek XI.
időpont: 2011. június 3., péntek, 14-23 óráig
helyszín: Napfényműterem


Részletes program:

14.00 - 16.00
Portfólió-konzultáció

Felkért konzulensek:
Szarka Klára szakíró és Tímár Péter fotográfus, a Fotóművészet c. folyóirat főszerkesztője

A portfolió konzultáción való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni lehet az villo.nagy@maimano.hu címre küldött e-mail segítségével. A tárgy rovatba kérjük beírni: portfolió konzultáció. Az elfogadás a regisztráció beérkezési sorrendjében történik, és erről értesítést küldünk. A regisztráció lezárulásáról a honlapunkon található majd hír. A résztvevők száma max. 10 fő. További információ: +36 1 473 2666

A portfólió konzultáció regisztrációja lezárult.

16.00 - 17.00

Tárlatvezetés Csizek Gabriellával és Molnár Zoltánnal Molnár Zoltán Brazil Napló című kiállításán

17.00 - 18.00

Tárlatvezetés Szilágyi Sándor fotóművészeti íróval Szombathy Bálint Mozgásképek című kiállításán

18.00 - 20.00

Ne remélje, hogy megszabadul a könyvektől - performansz Pléh Csabával és Sipos Juliával a Napfényműteremben a Könyvhét alkalmából

Carriére - Eco: Ne remélje, hogy megszabadul a könyvektől (Európa Kiadó, 2010, Fordította: Sajó Tamás) c. művéből felolvasnak Pléh Csaba (Umberto Eco) és Sipos Júlia (Jean-Claude Carrière) A felolvasás után beszélgetés a könyv jövőjéről Pléh Csaba pszichológiatörténész és szocioligvisztával.

A kiállítás alatt láthatóak lesznek Kenéz György fotográfiái. A könyv jövője? címet viselő kiállítás képei azt a folyamatot mutatják be, ahogyan a nyomtatott könyv eltűnik, átadva helyét a modern technológiával terjeszthető egyéb médiának.


"A fényképezést gyermekkoromban kezdtem, édesapám nyomdokain haladva. Nagyon sok fényképemet egyetemista koromban készítettem, előadások látogatása helyett. A laborálást mindig magam végeztem.
Digitális fényképezőgéppel 2000 óta fényképezem, és a "laborálást" itt is magam végzem, korábban a nyomtatással együtt, de a mai digitális nyomdák és digitális printek fejlődésével, Kodak papíron a minőség tökéletes, a házi fotónyomtatókkal készített nyomatok kora lejárt.
Több kiállításom volt, a legjelentősebb a MÚOSZ székházában "Falak" címmel, a Blaha Lujza téri Sajtóház maradványairól szólt, a legutóbbi a Tranzit Caféban Hild József építész születésének 140. évfordulója alkalmából. Az elektronikus sajtóban több sorozatom jelent meg, ezen kívül rendszeresen készítek illusztrációkat, portrékat a webre.
Alapelvem, hogy fényképezzük le, ameddig még lehet..." (Kenéz György)

További információ: +36 1 473 2666


Programok után kötetlen beszélgetés, zene, zsíros kenyér és bor a Napfényműteremben.

 

 

 

 

 

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
Telefon: 473-2666
Fax: 473-2662
E-mail: maimano@maimano.hu

Főoldal :: © 2002 Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház :: Impresszum