Magyar Fotográfusok Háza a Mai Manó Házban
Kiadványok

Kortárs magyar fotográfiák 1991-2011Kortárs magyar fotográfiák 1991-2011
Válogatás a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjasok Műveiből
 

1991 és 2011. Két évszám.

Szerkesztette: Csizek Gabriella
Nyelv: magyar, angol
Kiadási év: 2010

990.- HUF

A közöttük eltelt 20 évnyi idő 62 fotográfiáját zárja egy kötetbe ez a most megjelent naptár, amelybe Magyarország legrangosabb fotóművészeti ösztöndíját elnyert alkotóinak munkáiból válogattunk. Vannak közöttük, akik ma már meghatározó egyéniségei a kortárs magyar fotográfiának, és vannak, akik kevésbé ismertek, mert még alkotói pályájuk elején tartanak. Vannak közöttük fotóriporterek, fotóművészek, alkalmazott fotográfusok, olyanok, akik részt vettek hivatalos szakmai képzésben vagy az is lehet, hogy nem. De mindannyian - a fotográfia sokszínű eszköztárát használva - formanyelvében és tartalmában korszerű, színvonalas műveket hoztak létre és mutatták meg azt, ahogyan látják a világot, önmagukat, másokat.

A megjelent naptár célja az, hogy hetente jusson némi idő nemcsak a beírt, tervezett, megvalósult feladatok, találkozók egymásutánjára, hanem ezeknek a nagyszerű képeknek a nézegetésére is.

A kiadvány megjelentetését a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma Kulturális államtitkársága a 20 éves évfordulóra tekintettel külön támogatta.

A kötetben szereplő alkotók és munkái

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
Telefon: 473-2666
Fax: 473-2662
E-mail: maimano@maimano.hu

Főoldal :: © 2002 Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház :: Impresszum