Magyar Fotográfusok Háza a Mai Manó Házban
Korábbi kiállítások
Főoldal Mai Manó Ház Az Intézmény Események Mai Manó Könyvesbolt Könyvtár Kiadványok Kapcsolat
Mai Manó Galéria

 

UTAZZ... 40 éves a BKV
A kiállítást megnyitja: Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes

Megtekinthető: 2008. június 12-től
minden hétköznap 14-19 óra között,
hétvégén és ünnepnap 11-19 óra között

 

 


„UTAZZ... 40 éves a BKV”
Két párhuzamos kiállítás nyílt a Mai Manó Házban

Fotóművészeket és fotográfusokat hívtunk segítségül, hogy a BKV 40. születésnapja alkalmából a Mai Manó Házban felvételeik segítségével megrajzoljuk és bemutassuk azt az állapotot, amelyhez a főváros, a BKV, s a budapesti utazóközönség ez alatt a négy évtized alatt elért. Az érdeklődök két kiállítást tekinthetnek meg egy időben, egy helyen, két külön teremben.

A közösségi közlekedéssel kapcsolatos életképeket ábrázoló fotókból és a közlekedési vállalat elmúlt négy évtizedét felidéző tárgyakból válogattak a szervezők.
A kiállítást Bánkuti András kurátor rövid beszéde után Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes nyitotta meg.

A főpolgármester-helyettes beszédében hangsúlyozta, a közösségi közlekedésnek együtt kell fejlődnie a lüktető városi léttel, hiszen erős kölcsönhatásban vannak egymással. Egy-egy új lakóövezet, lakótelep, vagy nagy forgalmú bevásárló centrum létrejötte mindig megkövetelte a közösségi közlekedés kapcsolódásait, fejlesztéseit. Az új megállók, átszállási kapcsolatok, közlekedési csomópontok kialakulása rendre magával hozta az adott környék ingatlanforgalmának, lakásszámának és szolgáltató helyeinek növekedését is.

A Kis Manó Galériában a kisföldalattiról készült képek tekinthetők meg, melyeket olyan ismert és neves művészek készítettek, mint Klösz György, Erdélyi Mór, Vékás Magdolna és Szalai Zoltán.

A kiállítás 2008. június 12. és július 13. között látogatható, minden hétköznap 14-19 óra között, illetve hétvégén és ünnepnapokon 11-19 óra között. A BKV bérlettel rendelkezők számára a belépés ingyenes.

2008. június 12.
BKV Zrt., Sajtóiroda

Forrás: http://www.bkv.hu/kozlemenyek/573.html
 

fotó: Kassay Róbert

 

 

 

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
Telefon: 473-2666
Fax: 473-2662
E-mail: maimano@maimano.hu

Főoldal :: © 2002 Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház :: Impresszum