Magyar Fotográfusok Háza a Mai Manó Házban
Korábbi kiállítások
George Eastman Terem

A Magyar Fotóművészek Szövetsége, a T-Mobile Magyarország Távközlési Rt. és a Magyar Fotográfusok Háza tisztelettel meghívja Önt és barátait

BENKÕ IMRE

Ikrek, 1982-2005 című, a 2004. évi Magyar Fotográfiai Nagydíj elnyerése alkalmából rendezett kiállításának megnyitójára
Megnyitó: 2005. június 23. csütörtök 17 óra
A kiállítást megnyitja: Dr. Métneki Júlia és Eszter

A kiállítás megtekinthető: 2005. 06. 23. - 09. 18.

  sajtóanyag letöltése
Ikrek, 1982-2005 · Benkő Imre · Dr. Métneki Júlia megnyitója

 

A Magyar Fotóművészek Szövetsége, a T-Mobile Magyarország Távközlési Rt. és a Magyar Fotográfusok Háza tisztelettel meghívja Önt és barátait

a Magyar Fotográfiai Nagydíj átadására
Baricz Katalin fotóművésznek

2005. június 23. csütörtök 17 órára a Mai Manó Házba.

A díjat átadja G. Németh György ügyvezető igazgató, a T-Mobile Rt. Kommunikációs Igazgatóságának vezetője és Szamódy Zsolt, a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke.

 
Benkő Imre 2004-ben, Baricz Katalin pedig 2005-ben nyerte el a Magyar Fotográfiai Nagydíjat, amelyet a Magyar Fotóművészek Szövetsége alapított a T-Mobile Magyarország Távközlési Rt. támogatásával, azzal a céllal, hogy évente egyszer kifejezze a szakma legmagasabb fokú elismerését annak a fotóművésznek, akit a Szövetség tagjai – az elmúlt években kifejtett munkássága alapján – erre a legméltóbbnak tartanak.
Ha az embereket két csoportba osztanám, lennének akik ismerik Benkő Imre képeit és akik nem. Remélem kiállításai, könyvei nyomán az első csoportba tartozóak vannak egyre többen. Ám számukra is tartogathatnak meglepetést a kiállításon bemutatott képek.

Nagy elődök nyomán most Benkő Imre is a portrék, pontosabban ikerportrék készítését állítja érdeklődése középpontjába.

A tőle megszokott módon hosszú évek távlatában foglalkozik e témával. Mindazokat a végtelenül egyszerű és mégis hihetetlenül sűrű jelentéslétrehozó eszközöket alkalmazza, amit eddigi munkáiban.

Ikerportréi – arcok, alakok, személyek – most megmutatják más összefüggésben újra mindazt, amit Benkő Imre gondol, tud az emberekről, a világról, az életről és a fotográfiáról.

Csizek Gabriella
IKREK PORTRÉFOTÓZÁSA!

Benkő Imre két alkalommal július 16.-án és 23.-án szombaton 11-17 óráig várja az ikerpárokat, a kiállítás melletti Napfényműterembe.
A 2005. július 16-i és 23-1 ikerfotózás képei »»


http://www.fotografus.hu/i.benko

 

 

 

 

 

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
Telefon: 473-2666
Fax: 473-2662
E-mail: maimano@maimano.hu

Főoldal :: © 2002 Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház :: Impresszum