Bezárás

Magyar Fotográfusok Háza a Mai Manó Házban
Mai Manó Galéria és Könyvesbolt

A félemeleti kisgalériában nemcsak megtekinthetők, hanem meg is vásárolhatóak a hazai és külföldi fotóművészek albumai, képeslapjai, eredeti fényképfelvételei, hogy otthon is elmerülhessünk a nekünk kedves alkotások között.
Lehetőségünk szerint beszerezzük a magyar könyvkiadás legfrissebb fotográfiai tárgyú kiadványait, folyóiratokat, az aktuális fotókiállítások katalógusait, illetve a ritkaságként nyilvántartott klasszikusokat, szakkönyveket.

Nyitva tartás:
Minden hétköznap: 14.00 - 19.00
Hétvégén: 11.00 - 19.00

Kapcsolat:
Telefon: +36 1 473-2669
Fax: +36 1 473-2662
bookshop@maimano.hu 

Virtuális 3D könyvesbolt.

Könyvajánló:

További könyvajánlók »»


50 PHOTOGRAPHERS YOU SHOULD KNOW

Az albumban felvonultatott 50 fotográfus legfontosabb munkái mellett a művészek tömör életrajza és egy információs oldalsáv is tájékoztatja az olvasót, a köteten átívelő idővonal pedig a kapcsolódó történelmi eseményekkel segít bemutatni a fotográfiát és a világot, melyben élünk.

Az 50 fotográfus, akiket ismerned kell: Diane Arbus, Eugéne Atget, Richard Avedon, Felice Beato, Bernd and Hilla Becher, Mathew Brady, Brassai, René Burri, Julia Margaret Cameron, Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Edward Sheriff Curtis, Bruce Davidson, Robert Doisneau, Walker Evans, Andreas Feininger, Lee Friedlander, David Goldblatt, Nan Goldin, Kaveh Golestan, Ara Güler, Andreas Gursky, Robert Häusser, Lewis W. Hine, Seydou Keita, André Kertész, William Klein, Josef Koudelka, Dorothea Lange, Jacques-Henri Lartigue, Robert Mapplethorpe, Eadweard James Muybridge, Félix Nadar, Helmut Newton, Martin Parr, Man Ray, Albert Renger-Patzsch, Alexander Rodchenko, Willy Ronis, Sebastiao Salgado, August Sander, Malick Sidibé, Edward Steichen, Alfred Stieglitz, Paul Strand, Josef Sudek, Hiroshi Sugimoto, Wolfgang Tillmans, Edward Weston, Gerry Winogrand.

Kiadó: Prestel USA
Kiadási év: 2008
Nyelv: angol
Oldalszám: 176 p.
ISBN-13: 978-3791340180

Ára: 5990.- HUF

Robert Capa - The Definitive Collection

Robert Capa (született Friedmann Endre) életművének meghatározó gyűjteménye az a 937 duotone fotó, amelyet a Definitive Collection című albumban láthatunk. A hadszíntéri tudósítás méltán legnagyobb fotósa, a Magnum ügynökség alapító tagja, képeit az egész világon ismerik már több mint 70 éve. A legnagyobb pesti vagány bármily hihetetlen kalandokba keveredjék, bármennyire közel kerüljön is a halálhoz, számára a valóság még mindig nem elég érdekes. "Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel" - mondta több interjúban is a magyar származású fotóriporter.

A fotókat a testvére, Cornell Capa és az életrajzírója, Richard Whelan válogatta több mint 70 ezer negatívból.


Kiadó: Phaidon
Kiadási év: 2010
Nyelv: angol
Lapok: 572 p.
ISBN: 978-0714844497

Ára: 12900.- HUF

Tiszavárkonytól Montrealig
Várkonyi László

A fényképész-szakmát Várkonyi Budapesten, Angelo műtermében tanulta. 1924 és 1931 között külföldön filmgyári standfotósként, majd Bécsben, műteremben, segédként fotografált. 1938-ban nyitotta meg önálló műtermét Budapesten. Műtermét 1949-ben államosították. Ezután az MTI jogelődjének alkalmazottja lett. 1956 decemberében elhagyta Magyarországot és Kanadában telepedett le, ahol saját műtermet nyitott. Negatívjainak nagy része 1956-ban sajnos megsemmisült, de fényképeinek egy részét az MTI fotóarchívuma megőrizte. A Magyar Távirati Iroda 2009-ben ehhez a már meglévő Várkonyi-anyagához további, több mint ezer Várkonyi-felvételt vásárolt a családtól.

A most megjelent kötet válogatást nyújt a Várkonyi-életműből: a könyv lapjain egyaránt szerepelnek a harmincas és a negyvenes évek magyar művészeinek portréi, színházi előadások pillanatképei, illetve politikusi portréi, életképek a negyvenes-ötvenes évekből.

A kötet szerkesztője Keleti Éva fotóművész és Szarka Klára fotótörténeti szakíró.

Kiadó: MTI
Kiadási év: 2010
Nyelv: magyar, angol
Oldalszám: 179 p.
ISBN-13: 978-9637560392

Ára: 4400.- HUF

Fotótechnikai szakkönyvek

A Mai Manó Könyvesbolt a magyar nyelvű fotótechnikai könyvek mellett idegen nyelvű szakirodalmat is kínál vásárlóinak.

A legátfogóbb, magyar nyelvű, fotótechnikai szakkönyv, a Baki Péter által szerkesztett Fényképészet mellett a Scolar Kiadó gondozásában már magyar nyelven is megvásárolható David Präkel szerkesztésében a Világosítás, és a Kompozíció című kiadványok, illetve Torsten Andreas Hoffmann könyve, a Kreatív képkompozíció a fotográfiában címmel, amely témája a képszerkesztés. A digitális fotó rajongói az ismereteiket bővíthetik a Digitális fényképezés című magyar nyelvű könyv anyagával.

Akit a magyar fényképezőgyártás története érdekel, megtalálja repertoárunkban Fejér Zoltán szerkesztésében a Petzvaltól a Pajtásig című kiadványt vagy Bajtai Lajos Fotórégiségek című köteteit, amely másfél évszázad technikatörténetét érinti.

Eifert János Aktfotográfia című könyve a legjobb hazai és nemzetközi példákon keresztül mutatja be az akt fotografálásának szabályait. 

Az angol nyelven megjelenő The photograph as contemporary art mellett a Rotovision The World's Top Photographers sorozata is beszerezhető nálunk, így az akt-, a portré- vagy az ételfotózás szerelmesei is frissíthetik tudásukat, technikájukat, látásmódjukat. Továbbá a Focal Press kiadó jóvoltából megismerkedhetnek a manuálisan készíthető fotográfiai eszközökkel és eljárásokkal a Primitive Photography - A Guide to Making Cameras, Lenses, and Calotypes című könyvből.

A felsoroltak mellett számos szakkönyv és album található a polcainkon, illetve a külföldi kiadók könyvei is megrendelhetők nálunk.

Taryn Simon:
An American Index Of The Hidden And Unfamiliar

Taryn Simon olyan amerikai helyeket fényképez, amelyek rejtve vannak a többség elől, mégis szerves része az amerikai legendának, a mindennapoknak. A tudomány, a közigazgatás, a vallás vagy a nemzetbiztonság területein készített fotói felfedik számunkra az ismeretlent, hogy mindent láthassunk. A 70, többségében nagy formátumú kamerával készült, színes felvételen CIA főhadiszállás, nukleáris tengeralattjáró, egyetemi laboratórium, nemzeti park és számos helyszín látható. Az amerikai fényképész szerint a fotográfia képessége, hogy összemossa az igazságot és a fikciót, egyike a leglenyűgözőbb tulajdonságoknak, de amikor ezt rosszra használják, az komoly, néha halálos következményekkel jár.

Lapozzon bele a könyvbe itt: »»

Kiadó: Steidl
Kiadási év: 2007
Oldalszám: 152 p.
ISBN-13: 978-3865213808

Ára: 16000.- HUF

Fény és Forma
Modern építészet és fotó 1927-1950 A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és a Magyar Építészeti Múzeum kiállításának katalógusa.

A magyar származású építész és formatervező Breuer Marcel, Pierre Vago, Moholy-Nagy, vagy a fényképész André Kertész, Brassaï és Lucien Hervé munkássága külföldön is jól ismert. Sokkal kevesebben hallották hazai kortársaik, az építész Molnár Farkas, Borbíró (Bierbauer) Virgil, Kozma Lajos vagy a fényképész Seidner Zoltán, Kozelka Tivadar és Bánó Ernő nevét. Ez a könyv az általuk és kollégáik által alkotott kitűnő épületek és lenyűgöző fotók előtt tiszteleg.

Kiadó: Vince Kiadó
Kiadási év: 2010 (második, átdolgozott kiadás)
Oldalszám: 307 p.
Nyelv: magyar, angol
ISBN: 978-9633030066

Ára: 5495.- HUF

Stemlerné Balog Ilona:
Történelem és fotográfia

A könyv azt mutatja be, hogy mire képes a fotográfia az egyes korokban, a technikai fejlettség adott szintjén milyen jellegű fényképekre számíthat egy-egy téma kutatásánál a történész. A fényképformák és technikák változása mellett a könyv azt is nyomon kíséri, hogy milyen szerepet tölt be a fotográfia a mindenkori társadalomban, mire használják, milyen szerepet kap a mindennapi életben, a tudomány és a művészet területén, kik a fényképezok, és kik a megrendelők.

A fotókkal gazdagon illusztrált könyv kronológiai sorrendben mutatja be a fotográfiát a kezdetektől napjainkig.

Kiadó: Osiris Kiadó
Kiadási év: 2009.
Nyelv: magyar
Lapok: 249 p.
ISBN: 978-9632760186

Ára: 4980.- HUF

GINK - 300 fénykép az életműből

Az album a kortárs magyar fotográfia kiemelkedő alakjára emlékezik. A gazdag életműből készült válogatás számos ritkán vagy egyáltalán nem publikált alkotásokat is tartalmaz. Gink Károly a portrékat szerette legjobban, félszáznál több albuma jelent meg, összesen 53 könyvet illusztrált. Kísérletező alkotó, életét és művészetét a szakadatlan mozgás, indulat, fékezhetetlen nyugtalanság jellemezte.

"Én örök nyughatatlan vagyok. Soha nem nyugodtam bele a mai eredményeimbe, mindig a holnappal törődtem…"


Kiadó: Folpress Kiadó
Kiadási év: 2004.
Nyelv: magyar, angol
Lapok:  329 p.
ISBN: 978-9632169699

Ára: 4900.- HUF

PHOTOBOX
Bringing Great Photographers into Focus

A világ 200 legkiemelkedőbb fotográfusának 250 fotóját mutatja be az album, a klasszikus mesterektől a kortárs sztárokig, mint André Kertész, Ansel Adams, Richard Avedon, Jacques Henri Lartigue, Henri Cartier-Bresson, Elliot Erwitt, Nobuyoshi Araki, Nan Goldin, David LaChapelle, Annie Leibovitz, Helmut Newton és sokan mások.

A kötet érdekessége a különleges kemény kötés mellett, hogy minden egyes fotó történetét, magyarázatát olvashatjuk a művész rövid életrajzával. A tematikus szerkesztés és előszó Roberto Koch munkája.

Kiadó: Thames & Hudson
Kiadási év: 2009.
Nyelv: angol
Lapok: 512 p.
ISBN: 978-0500543849

Ára: 8990.- HUF

VARIATIO 02
photography, museums & galleries

Kizárólag a Mai Manó Könyvesboltban kapható a nemzetközi fotográfus közösség kéthavonta megjelenő, sorszámozott, limitált példányszámú szakmai folyóirata.

Röviden a tartalomból:
Duane Michals, Dmitry Orlov, Eikoh Hosoe, Jean-Christophe Béchet, Angelika Sher, Gabriele Stabile, Kodoji Press, Assar Art Gallery, Baudoin Lebon, The Empty Quarter, Paris Photo, Edgar Colonnese, For Gallery
A magazin honlapja: www.variatio.net


Kiadó: CS-PRESS Ltd.
Kiadási év: 2010.
Nyelv: angol
Lapok: 112 p.

Ára: 9990.- HUF

Playboy: Helmut Newton

A több mint 150 színes és fekete-fehér akt képet felvonultató album nem egyszerűen a meztelenségről szól. Hugh M. Hefner előszavában érdekesen felkavarónak találja, ahogy Newton divatfotós látásmóddal az erotikusból csaknem szürreálist alkot.

Meztelen nők képei nem csak Playboy rajongóknak.

Kiadó: Chronicle Books
Kiadási év: 2005
Nyelv: angol
Lapok: 176 p.
ISBN: 978-0811850650

Ára: 7690.- HUF

The Universe 365 Days

365 asztrofotó, az év minden napjára jut egy kép. A felvételek között a NASA mellett amatőr csillagászok és obszervatóriumok munkái láthatók. Aki kedveli az égi jelenségekről, csillagokról, űrbéli missziókról készült fotókat, annak nem okozhat csalódást az album. A kozmosz fekete sötétjétől, az ember által épített eszközökön át, az Északi fényig csodálatos képek varázsolják el a csillagászati fotókért rajongókat.

Kiadó: Thames & Hudson
Kiadási év: 2003
Nyelv: angol
Lapok: 744 p.
ISBN: 978-0500511213

Ára: 9450.- HUF

Annie Leibovitz, Susan Sontag

WOMEN

Rolling Stone, Vogue, Vanity Fair. Miközben Leibovitz ezeknek a magazinoknak dolgozott és százával fotózta a hírességeket, rengeteg szokványos és rendkívüli női portrékat készített. First lady, űrhajós, bányász, sebész, művész, cseléd, szociális munkás, családon belüli erőszak áldozata, sportoló, farmer, aktivista, kormányzó, zenész, cégvezető, katona. A mai amerikai nők küzdelmét és kihívásait láthatjuk, amivel mind egyénileg, mind csapatban szembe kell nézniük. A több mint 200 fekete-fehér és színes fotót Annie Leibovitz lencséjén keresztül láthatjuk. Susan Sontag gondolatébresztő esszéi adnak további bepillantást és magyarázatot a képeknek.

Kiadó: Random House
Kiadási év: 2000
Nyelv: angol
Lapok: 256 p.
ISBN: 978-0375756467

Ára: 12.900.- HUF


André Kertész

Amatőr. Ahogy Kertész állította saját magáról. Mégis, André Kertész, a huszadik század egyik legnagyobb fotográfusa költői képeket alkotott. Nincs szükség szavakra, a képei beszélnek. Fotónapló városképről, emberekről egy életen át. Szigetbecse, Budapest, Párizs, New York. 2005-ben Washington és Los Angeles adott helyet a kiállítás képeinek, melyet ez a katalógus dolgoz fel. Az album 251 válogatott képe szokatlan megvilágítású életrajzot ábrázol Kertészről.

Kiadó: Princeton University Press
Kiadási év: 2005
Nyelv: angol
Lapok: 272 p.
ISBN: 978-0691121147

Ára: 17.900.- HUF

Iranian Photography Now

Ritkán látható képek az iráni politikai és kulturális viszonyokról. Az album 189 fotói az elmúlt 30 évet mutatják meg a legismertebb iráni fotográfusok szemszögéből. A politikai ellenállást és a radikálisan esztétikus szépséget megragadó és feltáró művészek kompozíciói mind politikailag, mind kulturálisan provokatívak. Shirin Neshat, Kaveh Golestan, Reza Aramesh és további 31 kortárs fotográfus közvetíti az olvasó számára az irániak mindennapjait, művészi alkotómunkáit, melyet áthat a nyugati klisé és az országuk kultúrájának félreértelmezése. Modern, művészi, tehetséges.

Kiadó: Hatje Cantz
Kiadási év: 2009
Nyelv: angol
Lapok: 236 p.
ISBN: 978-3-7757-2257-5

Ára: 14.900.- HUF

Magnum's First

Magnum Photos. Az 1947-ben alapított szabadúszó fotósok csoportja. A világ egyik leghíresebb fotográfus ügynöksége, mely 1955 és 1956 között rendezi legelső utazó kiállítását 5 ausztriai városban. A show a "Magnum Photo. Face of Time" címet viselte, mondanivalója az emberiség fotózása. Az album 83 vintázs lenyomata az embereket és mindennapi környezetüket mutatja be Werner Bischof, Robet Capa, Henri Cartier-Bresson, Ernst Haas, Erich Lessing, Jean Marquis, Inge Morath és Marc Riboud kameráján keresztül. Magnum's First.


Kiadó: Hatje Cantz
Kiadási év: 2008
Nyelv: angol, német, francia
Lapok: 212 p.
ISBN: 978-3-7757-2215-5

Ára: 14.900.- HUF

Martin Munkacsi

A 20. század egyik legjelentősebb tehetsége, akinek munkája meghatározta a modern fotózsurnalisztikát, miközben magas esztétikai mércét állított. A könyv 318 darab tritone illusztrációi között megtekinthetők a 20-as, 30-as évek hírességeiről és történelmi alakjairól készült fotók is. A síelő Leni Riefenstahl, a strandoló Greta Garbo, a táncoló Rosi Barsony, vagy a kamerának pózoló Hepburn nővérek mellett Marlene Dietrich, Fred Astaire, Louis Armstrong portréját is láthatjuk. Divatfotó, sportfotó, riportfotó kollekciója egy albumban.

A kötet előszavát Richard Avedon írta, akinek munkájára nagy hatással voltak Munkacsi művei.

Kiadó: Thames & Hudson
Kiadási év: 2006
Nyelv: angol
Lapok: 416 p.
ISBN: 978-3865-212696

Ára: 20.900.- HUF

Nan Goldin:

The Devil's Playground

Ahogy erről a kötetről mondják: magával ránt, megindít, undort kelt vagy beleszeret ebbe a megragadó könyvbe, melynek megvan a sajátos szépsége.

A kötet 460 intim és lenyűgöző színes fotográfiát mutat be az egyik legmeghatározóbb kortárs fotóstól. A korai klasszikusok mellett a legutóbbi munkái is megtekinthetők, melyek közül sok ebben az albumban jelent meg először.

A könyv szövegét többek között Nick Cave, Leonard Cohen, Guido Costa és John Giorno írta.


Kiadó: Phaidon
Kiadási év: 2008
Nyelv: angol
Lapok: 504 p.
ISBN: 978-0-7148-4758-0

Ára: 12.800.- HUF

VARIATIO
photography, museums & galleries

Kizárólag a Mai Manó Könyvesboltban kapható a nemzetközi fotográfus közösség kéthavonta megjelenő, sorszámozott, limitált példányszámú szakmai folyóirata.

Ára: 9990.- Ft.

Röviden a tartalomból: Joel-Peter Witkin, Shirin Neshat, Olga Sviblova, Don Freeman, Paolo Ventura, Daniel Power, - Fifty One Fine Art Photography, Photo 4, Verve Gallery of Photography, Galerie Analix Forever, M97 Gallery, Jarach Gallery
A magazin honlapja: www.variatio.net

Kiadó: CIT
Kiadási év: 2009
Nyelv: angol
Lapok: 112 p.
ISBN: -

Barta Zsolt Péter:

CODEX

Számozott gyűjtői kiadás, mely tartalmazza Baki Péter szerkesztésében és a Magyar Fotográfiai Múzeum által kiadott Barta Zsolt Péter CODEX című albumot és 1 db 34 x 22 cm méretű számozott és aláírt zselatinos ezüst eredeti nagyítást, védő mappában.

Könyvesboltunkban az 5/25 számú kiadás kapható.

Ára: 150.000.- FtKiadó: Magyar Fotográfiai Múzeum
Kiadási év: 2007
Nyelv: magyar, angol, német, francia
Lapok: 148 p.
ISBN: 978-963-8383-67-9

Annie Leibovitz at Work

Szerkesztő: Sharon DeLano
Kiadó: Random House
Kiadási év: 2008
Nyelv: angol
ISBN: 978-022-4087575
8900.- HUF
Mérték/ Measure - Brassai, Capa, Kertész, Munkácsi, Moholy

Szerző: Kincses Károly
Kiadó: MFM - MFSz
Kiadási év: 2006
Lapok: 250 p.
Fotók száma: 155
Nyelv: magyar
ISBN: 978-963-8383-64-8
6000.- HUF
elfogyott
Az év fotói 2008

Szerkesztő: Bánkuti András
Kiadó: Viva Média Holding
Kiadási év: 2009
Lapok: 264 p.
Nyelv: magyar, angol
ISSN: 1216-7770
2960.- HUF
Kissé elmosódva - Emlékeim a háborúról

Szerző: Robert Capa
Kiadó: Park
Kiadási év: 2009 (második kiadás)
Lapok: 244 p.
Nyelv: magyar
ISBN: 978 963 530 844 6
2900.- HUF
A képek politikája

Szerző: W.J.T. Mitchell
Kiadó: Jate Press 2008
Kiadási év: 2008
Lapok: 288 p.
Nyelv: magyar
ISBN: 978 963 482 897 6
2940.- HUF
Fénylények

Szerző, fotográfus: Kézdi Anna
Kiadó: Folpress
Kiadási év: 2008
Lapok: 116p.
Nyelv: magyar, német
ISBN: 978 963 88161 1 5
3500.- HUF
India - Az árnyékok színei

Fotográfus: Kiss Zsolt
Kiadó: Magyar Fotográfiai Múzeum
Kiadási év: 2009
Lapok: 264 p.
Nyelv: magyar, angol
ISBN: 978 963 8383 79 2
9990.- HUF
Ady - A portrévá lett arc

Szerző: E. Csorba Csilla
Kiadó: Petőfi Irodalmi Múzeum
Kiadási év: 2008
Lapok: 240
Nyelv: magyar
ISBN: 978 963 9401532
3990.- HUF
Látogatás a Föld nevű bolygón

Fotográfus: Várnai László
Kiadó: saját
Kiadási év: 2008
Nyelv: magyar, angol
Lapok: 168
ISBN: 978 963 8729545
5980.- HUF
Exponált emlék
Családi képek a magán- és közösségi emlékezetben


Szerkesztő: Bán Zsófia, Turay Hedvig
Kiadó: AICA magyar tagozata
Kiadási év: 2008
Nyelv: magyar
Lapok: 186
ISBN: 978 963 0651950
2300.- HUF
Fényes Tamás - Fényképtár sorozat 30.

Fotográfus: Fényes Tamás
Kiadó: Folpress
Kiadási év: 2008
Nyelv: magyar, angol
Lapok: 116
ISBN: 978 963 8733399
1700.- HUF
Fazekas István - Fényképtár sorozat 29.

Fotográfus: Fazekas István
Kiadó: Folpress
Kiadási év: 2008
Nyelv: magyar, angol
Lapok: 124
ISBN: 978 963 8733382
1700.- HUF
Soltész István - Fényképtár sorozat 28.

Fotográfus: Soltész István
Kiadó: Folpress
Kiadási év: 2008
Nyelv: magyar, angol
Lapok: 124
ISBN: 978 963 8733375
1700.- HUF
The Polaroids

Fotográfus: André Kertész
Kiadó: Norton
Kiadási év: 2007
Nyelv: angol
Lapok: 128
ISBN: 978 0 393 06564 0
11900.- HUF
Kötődés

Fotográfus: Korniss Péter
Kiadó: Helikon
Kiadási év: 2008
Nyelv: magyar és angol külön kiadásban
Lapok: 290
ISBN: 978-963-227-166-8
8990.- HUF
Rendszerek, változások

Fotók: Bánhalmi János
Kiadó: Népszabadság
Kiadási év: 2008
Nyelv: magyar, angol
Lapok: 250
ISBN: 978-963-9709-72-0
2990.- HUF
Állófilmek - Still Movies

Fotográfus: Vancsó Zoltán
Kiadó: magánkiadás
Kiadási év: 2008
Nyelv: magyar, angol
Lapok: 204
ISBN: 978-963-0654142
10500.- HUF
Látásra nevelés / Kiadta Kepes György

Szerkesztette: Beke László
Kiadó: MTA / Argumentum
Kiadási év: 2008
Nyelv: magyar
Lapok: 195
ISBN: 978-963-7381-93-5
3600.- HUF
Fotóhónap 2008 - Dialógus katalógus

Szerkesztette: Szamódy Zsolt
Kiadó: Magyar Fotóművészek Szövetsége
Kiadási év: 2008
Nyelv: magyar, angol
ISBN: 978-963-87736-5-4
2500.- HUF
Pinhole Photography

Szerző: Eric Renner
Kiadó: Focal Press
Harmadik kiadás
Nyelv: angol
ISBN: 978-0-240-80573-3
12900.- HUF
elfogyott
Arcnovellák

Fotók: Arató András
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadási év: 2008
Nyelv: magyar, angol
ISBN: 978-963-0958134
3800.- HUF


Folyamatos Jelen IV. "Látható történetek"
Barakonyi Szabolcs - Dezső Tamás - Fekete András -  Molnár Zoltán fotóival

Szöveg: Barakonyi Szabolcs, Csizek Gabriella, Dezső Tamás, Fekete András
Szerkesztette: Csizek Gabriella
Fotók száma: 85
Lapok: számozatlan
Nyelv: magyar, angol
Kiadási év: 2008
ISBN: 978 963 87620 5 4
2200.- HUF
Sweet as Cherry Fine like Wine

Fotográfus: Kemenesi Zsuzsanna
Kiadó: Magyar Fotóművészek Szövetsége
Kiadási év: 2008
Lapok: 60 p.
Nyelv: magyar, angol
ISBN: 978 963 87736 2 3
3500.- HUF
Mediterrano

Fotográfus: Mucsy Szilvia
Kiadó: Bohony Könyvkiadó
Kiadási év: 2008
Megjelent 100 sorszámozott példányban
Lapok: 72 p.
Nyelv: magyar, angol
ISBN: 978 96387238 3 3
3700.- HUF
A tér költészete
Fotókritikai antológia

Szerkesztő: Steve Yates
Kiadó: Typotex
Kiadási év: 2008
Lapok: 267 p.
Nyelv: magyar
ISBN: 978 963 966477 7
2900.- HUF
A vizuális antropológia felé

Szerző: Bán András
Kiadó: Typotex
Kiadási év: 2008
Lapok: 272 p.
Nyelv: magyar
ISBN: 978 963 9664 84 5
3200.- HUF
Médium

Fotográfus: Baricz Katalin
Kiadó: saját kiadás
Kiadási év: 2008
Lapok: 96 p.
Nyelv: magyar, angol
ISBN: 978 963 064 7069
4850.- HUF
Hotel du Nord

Fotók: Alexandre Trauner
Kiadó: Miskolci Galéria / Vintage Galéria
Kiadási év: 2008
Lapok: 64 p.
Nyelv: magyar, angol, francia
ISBN: 978 963 87581 6 3
2500.- HUF
Kepes György

Fotográfus: Kepes György
Kiadó: Vintage Galéria
Kiadási év: 2008
Lapok: 64 p.
Nyelv: magyar, angol
ISBN: 978 963 9800 03 8
2500.- HUF
The Photograph as Contemporary Art

Szerző: Charlotte Cotton
Kiadó: Thames and Hudson
Kiadási év: 2004
Lapok: 224 p.
Nyelv: angol
ISBN: 978 0 500 20380 4
5100.- HUF
Háttér - Background
Járt-e már Budapesten - Have You ever been to Budapest

Fotográfus: Pettendi Szabó Péter
Kiadó: Holnap Kiadó
Kiadási év: 2008
Lapok: 98 p.
Nyelv: magyar, angol
ISBN: 978 963 346 823 4
4900.- HUF
Fluxus -interjúk, szövegek, események - esetek

Szerkesztő: Klaniczay Júlia, Szőke Annamária
Kiadó: Artpool Művészetkutató Központ - Ludwig Múzeum
Kiadási év: 2008
Lapok: 350 p.
Nyelv: magyar
ISBN: 978-963 8189219
2500.- HUF
Fotórégiségek II.

Szerző: Bajtai Lajos
Kiadó: Bajtai Lajos
Kiadási év: 2008
Lapok: 158 p.
Nyelv: magyar
ISBN: 963 06 2777 1
4500.- HUF
Café Lehmitz

Fotográfus: Anders Petersen
Szöveg: Roger Anderson
Kiadó: Schirmer/Mosel
Kiadási év: 2004
Lapok: 120 p.
Nyelv: angol, német,
ISBN: 3 8296 0072 0
9800.- HUF
Can you find happiness

Fotográfus: Bettina Rheims
Szöveg: Philippe Dagen
Kiadó: Schirmer/Mosel
Kiadási év: 2008
Lapok: 136 p.
Nyelv: angol,
ISBN: 978 3 8296 0364 5
8900.- HUF
A műtárgyfényképezés kezdetei Magyarországon 1840-1885

Szerzők: Farkas Zsuzsa, Papp Júlia
Kiadó: Magyar Fotográfiai Múzeum
Kiadási év: 2007
Lapok: 222 p.
Nyelv: magyar
ISBN: 978-963-8383-69-3
2990.- HUF
Természet és technika - Az újraértelmezett Moholy-Nagy 1916-1923

Szerző: Botár Olivér
Kiadó: Janus Pannonius Múzeum - Vince Kiadó
Kiadási év: 2007
Lapok: 224 p.
Nyelv: magyar
ISBN: 978 963 9731 35 6
3995.- HUF
Múltidéző mesterségek - Masters of Their Crafts

Fotográfus: Frankl Aliona
Bevezető: Parti Nagy Lajos
Kiadó: saját kiadás
Kiadási év: 2007
Lapok: 88 p.
Nyelv: magyar, angol
ISBN: 978 963 06 2384 1
2500.- HUF
Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj kiállítási katalógus 2008
József Pécsi Art Photography Scholarship 2008

Szerkesztő: Kemény Zoltán
Fotográfusok: Hermann Ildi, Kudász Gábor Arion, Kovalovszky Dániel, Pecsics Mária, Rajcsányi Artúr, Varga Gábor Ákos, Magyar Ádám, Bócsi Krisztián
Kiadó: Magyar Fotográfusok Háza Kht.
Kiadási év: 2008
Lapok: 68 p.
Nyelv: magyar, angol
ISBN: 978-963-87620-0-9
1000.- HUF
Kreatív Képkompozíció a fotográfiában

Szerző: Torsten Andreas Hoffmann
Kiadó: Digitálfotó Kft.
Kiadási év: 2008
Lapok: 226 p.
Nyelv: magyar
ISBN: 978-963-06-4276-7
5400.- HUF
Új szerzemények a Magyar Nemzeti Múzeumban III.
New Acquisitions at the Hungarian National Museum III.

Szerző: több szerző
Kiadó: Magyar Nemzeti Múzeum
Kiadási év: 2007
Lapok: 184 p.
Nyelv: magyar, angol
ISBN: 963-9046-94-9
2200.- HUF
A csupasz nő

Szerző: Desmond Morris
Fotográfus: Eifert János
Kiadó: Dialóg Campus
Kiadási év: 2007
Lapok:296 p.
Nyelv: magyar
ISBN: 978 963 7296 34 5
5980.- HUF
Aktfotográfia

Szerző, fotográfus: Eifert János
Kiadó: Dialóg Campus
Kiadási év: 2007
Lapok:160p.
Nyelv: magyar
ISBN: 978 963 7296 86 4
6980.- HUF
Váli Dezső - F. Napló

Fotók: Váli Dezső
Kiadó: Magyar Fotográfiai Múzeum
Kiadási év: 2008
Lapok: 184p.
Nyelv: magyar
ISSN: 978 963 8383 74 7
2990.- HUF
Anamorph

Fotográfus: Telek Balázs
Kiadó: KattArt Bt.
Kiadási év: 2007
Lapok: 132
Nyelv: magyar, angol, francia, német
ISBN: 978 963 06 3013 9
5400.- HUF
Formaságok /Formalities

Képek: Erdei Krisztina
Kiadó: Lumen Alapítvány
Kiadási év: 2007.
Fotók száma: 101.
Lapok: 130 p.
Nyelv: magyar, angol
ISBN: 978 963 06 3344 4
3500.- HUF
Hon - Magyarország keresése

Fotográfus: Gulyás Miklós
Kiadó: Gulyás Miklós
Kiadási év: 2007
Lapok: 121
Képek: 111
Nyelv: magyar, angol
ISBN: 978 963 06 2773 3
6000.- HUF
A fényképezésről

Szerző: Susan Sontag
Kiadó: Európa
Kiadási év: 2010.
Lapok: 302 p.
Nyelv: magyar
ISBN: 978 9630 78946 2
2000.- HUF
Neoavantgárd tendenciák a magyar fotóművészetben 1965-1984

Szerző: Szilágyi Sándor
Kiadó: Új Mandátum - Fotókultúra
Kiadási év: 2007
Lapok: 425 p.
Nyelv: magyar
ISBN: 978 963 960970 9
8900.- HUF
Gyulus - Brassai képek és dokumentumok

Szerkesztő: Kincses Károly
Szöveg: Borsody Roland, Kincses Károly, dr. Lengyel Attila, Mezey Éva, Rujder Kriszta, Tóth Balázs Zoltán
Kiadó: Magyar Fotográfiai Múzeum
Kiadási év: 2007
Lapok: 184 p.
Nyelv: magyar
ISBN: 978 963 8383 72 3
3950.- HUF
A fotográfia története - Előzmények, Egyetemes fejlődés, Jeles magyarok

Szerkesztő: Kolta Magdolna - Tőry Klára
Kiadó: Digitál Fotó Kft.
Kiadási év: 2007
Fotók száma: 227
Lapok: 288 p.
Nyelv: magyar
ISBN: 978-963-06-2277-6
4500.- HUF
Fotográfiai viszonyok - Novellák, írások, elemzések, gondolatok a fotográfiáról

Szerkesztő: Detvay Jenő, Hangyál Judit
Kiadó: Bolt Galéria
Kiadási év: 2007
Lapok: 258 p.
Nyelv: magyar
ISBN: 963900964-7
3990.- HUF
Tóth György album

Szöveg: Beke László, Néray Katalin
Kiadó: Magyar Fotográfiai Múzeum
Kiadási év: 2007
Fotók száma: 85
Lapok: 128 p.
Nyelv: magyar, angol
ISBN: 978-963-8383-66-2
4900.- HUF
Czech Photographic Avant-garde

Koncepció és válogatás: Vladimir Birgus
Kiadó: The MIT Press, London
Kiadási év: 2007
Lapok: 312 p.
Nyelv: angol
ISBN: 0-262-02516-7
9600.- HUF
Háborúk és béke / Wars and peace

Fotográfus: Paulius Normantas
Kiadó: Pytheas
Kiadási év: 2002004
Oldalak száma: 112 p.
Nyelv: magyar/angol
ISBN: 963 7483 54 3
4100.- HUF
Kőrösi Csoma Sándor valóságos és álombeli útján

Fotográfus: Paulius Normantas
Szöveg: Kara György
Kiadó: MFM - A Tan kapuja Buddhista Főiskola
Kiadási év: 2001
Oldalak száma: 116p.
Nyelv: magyar
ISBN: 963 8383 33 x
2500.- HUF
Legyen meg a te akaratod - Thy will be done

Fotográfus: Balla Demeter
Kiadó: Pelikán
Kiadási év: 1994
Oldalak száma: 168p.
Nyelv: magyar/angol
ISBN: 963 8095 19 9
5500.- HUF
Magyar menekültek 1956

Fotográfusok: Violette Cornelius, Ata Kandó
Szerző: H. J. A. Hofland
Kiadó: Veenman Publishers
Kiadási év: 2006, 1956-os reprint kiadás
Oldalak száma: 60 p.
Nyelv: magyar/angol/holland
ISBN: 90 8690 045 3
5500.- HUF
Szürke fények - Budapest 1970-1999

Fotográfus: Benkő Imre
Kiadó: 9S Műhely
Kiadási év: 1999
Oldalak száma: 132 p.
Nyelv: magyar /angol
ISBN: 963 03 9282 8
4200.- HUF
Leltár - Erdélyi Képek 1967-1998/ Inventory

Fotográfus: Korniss Péter
Kiadó: Kreatív Média Műhely
Kiadási év: 1998
Oldalak száma: 160 p.
Nyelv: magyar; angol
ISBN: 963 5488 16 5
3500.- HUF
 

 

Ha valamilyen különleges kívánsága, kérése van, forduljon hozzánk bátran, amiben tudunk szívesen segítünk.

A könyvesbolt nyitvatartása megegyezik a Mai Manó Ház nyitvatartásával.

 

 

 

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
Telefon: 473-2669
Fax: 473-2662
E-mail: bookshop@maimano.hu

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
Telefon: 473-2666
Fax: 473-2662
E-mail: maimano@maimano.hu

Főoldal :: © 2002 Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház :: Impresszum