Magyar Fotográfusok Háza a Mai Manó Házban
Korábbi kiállítások
Külső helyszín

Hangay Enikő - Kemenesi Zsuzsanna
Nagy Tamás - Puklus Péter

Folyamatos Jelen II.
Present Continuous II.

Platán Galéria, 1065 Budapest, Andrássy út 32.
Megtekinthető: 2006. 03. 24. - 05. 12.

Hangay Enikő · Kemenesi Zsuzsanna · Nagy Tamás · Puklus Péter

 
fotó: Kassay Róbert

A „Folyamatos Jelen II.” című kiállítást, kortárs fiatal magyar fotóművészek műveiből a Mai Manó Ház kezdeményezésére rendeztük meg a Platán Galériában.

A Magyar Fotográfusok Háza Folyamatos Jelen címet viselő kiállítás-sorozata műfaji és technikai megkötések nélkül mutatja be fiatal magyar fotográfusok munkáit. A sorozat első kiállítása Portugáliában, a bragai Museu da Imagem-ben 2005. májusában volt Csoszó Gabriella, Elek Judit Katalin, Szabó Sarolta és Tóth Szilvi műveiből. A „Nyugtalan Tekintetek” alcímű kiállításon bemutatkozó alkotók, műveikben saját életükre, annak személyes vonatkozásaira reflektálnak különböző módon.

Hangay Enikő, Kemenesi Zsuzsanna, Nagy Tamás és Puklus Péter műveinek tárgya szintén, saját, személyes életterük meghatározó eleme: családi, baráti, emberi kapcsolataik; milyenek az otthonon belüli privát tájaik. E viszonyokat, ezek milyenségét és minőségét mutatják meg, azt hogy mi és hogyan köti össze őket.

Kemenesi Zsuzsanna és Puklus Péter sorozatai azt az alapkérdést is felteszik, hogyan lehet egy bizalmas helyzetet megörökíteni, hogy a lehető legtöbbet megőrizzen intim, személyes erejéből és a nézőt résztvevővé (szinte bennelévővé) avassa, nem meghagyva kívülálló szerepét.

Hangay Enikő festői részleteket lel mindennapjaink zűrzavaros, rendezetlen világában; formák, színek rejtett összefüggésrendszerében mutatja meg a természet jelenlétét mindig és mindenütt.

Nagy Tamás a tőle megszokott odafigyeléssel, türelemmel és fegyelemmel a közvetlen közelében lévő helyeket, tárgyakat és személyeket mutatja meg teával színezett fotográfiáiban.

A terveink szerint folyamatosan bővülő sorozatban kiválasztott fiatal művészek a fotográfia minden műfaját képviselik: autonóm fotóművészek, dokumentarista fotográfusok, fotóesszét készítők, illetve fotóriportererek ... akiknek művei sokféleségükkel a jelen kérdéseire folyamatosan reflektálnak.

Ez a folyamatosan növekvő kiállítási anyag, hisz évről-évre bővül a kiválasztott művészek névsora - így egyre több szempontból mutatja meg a várost, Budapestet és lakóinak életét.

Csizek Gabriella

 

 

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
Telefon: 473-2666
Fax: 473-2662
E-mail: maimano@maimano.hu

Főoldal :: © 2002 Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház :: Impresszum