Magyar Fotográfusok Háza a Mai Manó Házban
Tanulmányokwww.burnmagazine.org

A vizuális történetmondás piacvezető online magazinja, melynek kiadója és szerkesztője David Alan Harvey, a Magnum közösség máig aktívan dolgozó tagja. A honlapon bárki számára lehetőség nyílik fotók és fotóesszék beküldésére illetve publikálására, amennyiben azok kiválasztásra kerülnek.

Megjelenés: nyomtatott formában évente 1 alkalommal

www.loom-mag.net

A weimari Bauhaus Egyetem Média és Építészet Szakának ingyenesen letölthető online kiadványa, amelyben a vizuális média irányzatain belül a főszerep a példányonként változó, meghatározott témákra épülő fotográfiáé. A magazinban megjelenő képekből évente egyszer változó helyszínnel kiállítás készül.

Megjelenés: évente legalább 2 alkalommal

www.1000wordsmag.com

Kortárs brit fotó és minden, ami mögötte van. Könyvismertetők, kritikák, tanulmányok, interjúk, egy díjnyertes fotó-blog, mindez megspékelve az éppen aktuális kortárs fotográfiai kiállítások, események és workshopok ismertetésével . A magazin emellett elkötelezett a kevésbé ismert, ám annál tehetségesebb művészek munkáinak nagyközönség előtti bemutatása mellett, amely a havi 140ezer olvasót tekintve valóban igen széles publikumnak mondható.

www.unlessyouwill.com

Havonta megjelenő online fotóművészeti folyóirat, melynek (talán egyetlen) célja mindennemű szabályt és struktúrát mellőzve a fényképmegosztás. Ha elég kitartóan böngészünk, van esélyünk valami jóra bukkanni.

Megjelenés: havonta

www.fractionmagazine.com

Eddig több mint 100 tehetséges kortárs fotográfus portfóliója került ismertetésre a Fraction online magazinban, ezen kívül minden szám tartalmaz legalább egy könyvismertetőt is. Jason Houston és Stella Kramer Pulitzer-díjas szerkesztő vigyázó kezei alatt FRACTION J néven külön virtuális tér alakult dokumentarista és riportfotó számára is. David Bram, a magazin kurátora azoknak ajánlja az oldalt, akik a puszta szépségnél többre vágynak, gondolkodásra késztető, provokatív képeket szeretnének látni.

filemagazine.com

A szokatlan megfigyelések, különös látószögek, váratlan szituációk folyamatosan frissülő online magazinja. Ha egy fénykép furcsa, annak itt a helye, így aztán azon sem lepődünk meg, ha azokon éppen kacsák támadnak rá a londoni járókelőkre, esetleg pelenkacsere zajlik egy gyorsétterem asztalán.

www.visuramagazine.com

A fényképek furcsa teremtmények, azt hinnénk, akkor szeretjük őket, ha jelentenek számunkra valamit, a Visura-t olvasva azonban arra jövünk rá, hogy sokszor az is elég, ha tudjuk, mások számára mit jelentenek. Kép és szöveg egy helyen, harmóniában, ritka dolog az ilyesmi. Tele van élettel és mindennel, ami az élethez tartozik: boldogsággal, keserűséggel, gyönyörű képekkel és betűkkel, melyek mindezt kifejezik.

Megjelenés: kéthavonta

thephotographypost.com

Kötelező oldal a fotográfia szerelmeseinek. Interjúk, kritikák, cikkek, 5 percenként frissülő vizuális tartalom, saját vásárló felület, online fotográfiai múzeum, minden, aminek köze van a fotóhoz. Ha nem online lenne, mindennap megvennénk az újságosnál.

www.bitemagazine.net

A magazin a történetmondás és csodaszép fényképek kombinációja, melyek középpontjában az ember, mint társadalmi, politikai és pszichológiai lény áll. A főszerkesztő, Diederik Meijer nem titkolt célja az olvasók képernyő elé szegezése. Éppen ezért kizárólag nagyon erős munkák kerülnek publikálásra dokumentarista és riport fotó témában. iPad használók számára kötelező meglátogatni Meijer legújabb, kifejezetten iPad használók részére kifejlesztett, 50 pm-re keresztelt projektjét, amelyre direkt link vezet a Bite magazin honlapjáról.

www.didemag.com

A sáfrány mellett ezért az online magazinért is hálásak lehetünk az irániaknak. Csodaszép havonta megjelenő online folyóirat iráni kortárs fotográfiáról, amely angol és perzsa nyelven egyaránt olvasható. Minden példány képileg és szövegkörnyezetileg egy adott téma köré épül, minden példány rövid és minden példány esetében igaz az, hogy a kevesebb néha több. Már az egyes példányok címlapjai is megérik a látogatást az oldalra.

Megjelenés: havonta

supermassiveblackholemag.com

Írország vezető nemzetközi online magazinja, melyet ingyenesen letölthetünk kétféle minőségben is. A folyóiratban főként a fotográfiai (digitális és analóg) tartalom hangsúlyos, de találkozhatunk más művészeti ágakhoz tartozó cikkekkel is. A tavalyi év során az Ír Kortársművészeti Múzeum a magazinban megjelent 5 művész munkájából készült kiállításnak adott helyet.

Megjelenés: évente 3 alkalommal

www.c-heads.com

Inspirálni és inspirálva lenni, ez a magazin filozófiája. Fotó, divat, zene, ismert és kevésbé ismert tehetségek, művészet a világ minden tájáról. A C-HEADS Ausztria első online magazinja ebben a témában, alapítása óta több mint 800 nemzetközi portfólió és interjú került publikálásra.

Megjelenés: negyedévente

www.ahornmagazine.com

Kortárs fotóművészeti magazin, Daniel Augschoell and Anya Jasbar szerkesztésében. A recept pedig a szokásos: interjúk, esszék, ajánlások és könyvismertetők plusz kortárs fotók az eredmény pedig egy minőségi online folyóirat. Az oldalon találhatunk egy érdekes blogot is, amelynek értékét korántsem tükrözi annak olvasói aktivitási szintje. Érdekes kérdésfelvetéseket, videókat és számos igen értékes linket találhatunk további magazinokra, blogokra, fotográfusokra.

lensculture.com

A Lens Culture különlegessége abban rejlik, hogy fotóművészeti folyóirat létére alkalmunk van 40 interjú meghallgatására olyan fotográfusokkal, mint Nadav Kender vagy René Burri, de még egy 2 perces Patti Smith interjút is találunk itt, és ezzel egészen új távlatok nyílnak előttünk az online magazinok terén. Már csak hab a tortán az oldal egyedülálló vásárlási felülete, tökéletesen strukturált link gyűjteménye, könyvismertetői és egyéb tartalmai. Nem véletlen hogy a világ 100 országából naponta látogatnak ide.

www.fstopmagazine.com

Kéthavonta megjelenő online kortárs fotóművészeti magazin, minden példányban egy adott téma köré rendeződő fotókkal. Műveidet bármikor beküldheted elbírálásra, blogján pedig értesülhetsz a legfrissebb kiállításokról és a fotográfiai kapcsolódású eseményekről.

www.vewd.org

Magazin dokumentarista fotó számára. A képekkel és az őket kísérő történetekkel arra hivatott, hogy megmutatassa mindazt, amire a mai mainstream média képtelen. Az oldal egy olyan közösség formálásának és folyamatos bővítésének céljából született meg, melynek tagjai a szűklátókörűséget mellőzve képesek a világ komplexitásának kifejezésére képekben és szövegben egyaránt. Megrázó, de hiteles képriportok széles skálán mozgó multimédiás megoldásokon keresztül.

www.lunaticmag.com

Kreatív kortárs platform riportfotó és újságírás számára. Ismert és ismeretlen fényképsorozatok opcionálisan zene kíséretében vagy anélkül. Alapítója Karl Blanchet, a Luna fotográfiai egyesület tagja.(www.lunaphotos.com)

aninag.org

Amikor 2009-ben három filippínó fotográfus felismerte az internet, mint kommunikációs technológia megkérdőjelezhetetlen áldásait, megalkották ezt az oldalt a fülöp-szigeteki dokumentarista fotográfia és a fülöp-szigeteki fotográfusok népszerűsítésének érdekében. Reméljük a magazin eddigi egy példányszámban való megjelenése csak látszólag utal e nemes próbálkozás kudarcba fulladására.

kantorberita.mes56.com

A kortárs fotográfia kibővült palettája adott életet a magazinnak. Számos témába nyújt betekintést a fotóművészet terén, a legutóbbi díjak nyerteseitől kezdve, interjúkon és könyvismertetőkön át egészen a hasznos technikai kivitelezési tippek és trükkök ismertetéséig, amely talán a leginkább tükrözi az oldal egyedülálló mivoltát. Akit érdekel az indonéz kortárs fotográfia, annak feltétlenül érdemes átugrania a szomszédhoz is (mes56.com ).

www.ilovethatphoto.net

Mi inspirálja a független fotósokat? Mi van rájuk hatással? Mi viszi őket előrébb? És mit jelent számukra a fotográfia? Az oldal ezekre a kérdésekre keresi a választ és egyben lehetőséget nyújt független fotográfusoknak munkájuk bemutatásában egy rövid interjú kíséretében. Különleges élményt nyújt a fotográfia definícióit egyenként felsorakoztató alkalmazás, melyet igény esetén saját értelmezéseinkkel is bővíthetünk.

 

 Főoldal :: © 2002 Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház :: Impresszum