Magyar Fotográfusok Háza a Mai Manó Házban
A Könyvtár


!

Kedves Olvasók!

a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtár december 18. és január 05. között — állományrendezés és szabadság miatt — téli szünetet tart.

Szép Karácsonyt és Boldog Új Évet!

i

Kedves Olvasók,
A Mai Manó Ház III. emeletén működő Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtárunk, új, módosított nyitva tartása az alábbiak szerint változik:

hétfő - csütörtök: 12.00 - 17.00 (bejelentkezés nélkül)

Amennyiben a hétköznap a megváltozott nyitva tartási időn túl (11.00 és 19.00 óra között) szeretné állományunkat megtekinteni, úgy kérem időpont egyeztetésért írjon egy levelet a laszlo.baki@maimano.hu e-mail címre.

Nyári szünet: július-augusztus

Az új nyitva tartást az önök visszajelzései és látogatói statisztikai adatok alapján határoztuk meg.


Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtár - Könyvtárhasználat

Nyitva tartás:
hétfő - csütörtök: 12.00 - 19.00
péntek: előzetes bejelentkezés szükséges a
laszlo.baki@maimano.hu e-mail címen.
hétvégén: zárva
nyári szünet: július-augusztus


A látogató a könyvtár nyitva tartási idejében, a beiratkozást követően jogosult az alábbi szolgáltatások igénybevételére:

Alapszolgáltatások (ingyenesek):
· a teljes könyvtári gyujtemény helyben használata
· hozzáférés a könyvtári adatbázishoz
· Internet használat

Egyéb szolgáltatások (díjazás ellenében):
· Reprográfiai szolgáltatások (fénymásolás, fotómásolat)
 · Szkennelés, CD-írás, nyomtatás (fekete-fehér, színes)

Beiratkozás

A szakkönyvtár csak olvasójeggyel látogatható. A szakkönyvtár nyilvános, minden magyar és külföldi állampolgár beiratkozhat. A beiratkozással az olvasó elfogadja a könyvtárhasználat szabályait, amelyről a bejáratnál kifüggesztett tábla informál.
A beiratkozás és a könyvtárhasználat ingyenes, de az elveszett olvasójegy pótlásáért 100 Ft pótdíjat kell fizetni.

Könyvtárhasználat szabályai

A Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtárból kölcsönözni nem lehet. A beiratkozott olvasók a könyvtári dokumentumokat mindhárom olvasóteremben használhatják.
Az olvasótermekben egy több mint 10,000 dokumentumos, a kifüggesztett raktári rend szerint rendezett szabadpolcos kézikönyvtár áll az olvasók rendelkezésére. A dokumentumok szabadon leemelhetők a polcról, de a használat után a könyveket az olvasóterem asztalára kérjük letenni.

Zárt anyag - Különgyűjtemény

A zárt anyag listában szereplő kötetek, az állomány azon különleges értékű darabjai - neves kortárs fotóművészek által dedikált albumok vagy éppen ritka példányszámban megjelent, muzeális értékű, fotótörténeti jelentőségű kötetek - amelyek nem a szabadpolcos rendszerben, hanem attól külön elzárva találhatók. A zárt anyag listája bibliográfiai adatokkal, képekkel illusztrált nyomtatott változata az olvasóteremben elérhető, majd a kiválasztott kötetek az olvasószolgálattól kikérhetők.

A teljes lista itt megtekinthető »»

Szolgáltatások

A szakkönyvtár teljes gyűjteménye megtalálható a számítógépes katalógusban, amelyet az olvasóterem számítógépeiről is el lehet érni. A katalógusban a következő adatelemekre lehet rákeresni: fotós, szerző, szerzőség, kiadás helye, ideje, kiadó neve, ISBN szám, kiállítással kapcsolatos adatok, tárgyszavak.

Az
nka
támogatásával.

Online katalógus »»

A Nemzeti Kulturális Alap Fotóművészeti Kollégiumának pályázata keretében a szakkönyvtárunkban megtalálható és folyamatosan érkező folyóiratok listája.

A szakkönyvtár olvasótermében lehetőség van a gyűjtemény helyben használatára, a szakkönyvtári katalógus, a videókazetták és CD-ROM-ok, valamint az internet (maximum 30 perces) használatára.

Médiatár »»

A szakkönyvtárban ingyenes vezeték nélküli internet- (WIFI-) elérési pont található. A reprográfiai szolgáltatások, számítógép-használat, szkennelés, cd/dvd-írás, fekete-fehér, ill. színes nyomtatás, valamint a fotólabor térítés ellenében vehetőek igénybe, melyről az olvasószolgálatnál kifüggesztett árlista tájékoztat.

Árlista »»

Jelzet és elhelyezés

Az olvasóteremben kifüggesztett raktári jelzet és a polcokon rögzített útmutató táblák alapján lehet a dokumentumokat jelzetük alapján megtalálni.

A Könyvtár raktári rendje letölthető formában »»
Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtár
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
Telefon: 473-2660
Fax: 473-2662
E-mail: bibliotheca@maimano.hu

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
Telefon: 473-2666
Fax: 473-2662
E-mail: maimano@maimano.hu

Főoldal :: © 2002 Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház :: Impresszum